Wie is Miriam Wapenaar?

Ik ben Miriam Wapenaar en geef sinds mijn 23ste yogales. Na mijn opleiding bij Saswitha en Truus Boulogne heb ik nog veel cursussen en bijscholingen gevolgd, zowel in Nederland als in het buitenland.

In de jaren 90 schreef ik met Mieke de Bock en Tini de Groot twee boekjes met simpele yoga- en ontspanningsoefeningen.
Na onze chakra-opleiding hebben Mieke de Bock en ik samen artikelen over chakra’s geschreven en gaven 12 jaar bijscholingen aan collega’s over het onderwerp. Dit resulteerde in 1997 in het boek Chakra’s. bewustwording in het dagelijks leven.

Inmiddels was ik lid geworden van de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland. Deze vereniging is opgericht voor de belangenbehartiging van zowel yogaleerkrachten als leerlingen. Als beroepsvereniging beijvert ze zich onder meer voor de vakbekwaamheid van de leden-docenten.

Ik heb deelgenomen aan een commissie van de Vereniging die in 1994 een basisprogramma heeft gemaakt dat een duidelijke omschrijving geeft van de eisen voor een yogaopleiding. Dezelfde eisen worden gesteld aan alle opleidingen die aangesloten zijn bij de Europese Yoga Unie. Ook in de kwaliteitstoetsing in Europa heb ik een actieve rol gespeeld.

In 1998 schreven Mieke de Bock en ik het boek Yoga voor dag en nacht’ en in 2001 met Rik Verbeek Eigenwijze yoga. Dit laatste boek is mede geschreven voor mensen met een handicap. Zowel Rik als ik geven al lang ook les aan mensen met een handicap. Ik heb regelmatig workshops en weekends voor mensen met multiple sclerose en les gegeven in Alkmaar aan mensen met een lichamelijke handicap en ook in mijn eigen yogaruimte begeleid ik mensen die niet aan een groepsles kunnen deelnemen.

Midden in West-Friesland bevindt zich mijn yogastudio in de oude kaasfabriek. Deze is omgebouwd tot een ruime oefenruimte met vloerverwarming en eigen ingang. Er zijn maximaal 12 deelnemers per groep. Na de les wordt er een kopje thee gedronken en worden de ervaringen uitgewisseld.

Beginpagina
Wat is yoga?
Miriam Wapenaar - yogadocente
Wat zijn de lesmogelijkheden?
Heeft u nog vragen?
Route
Mail Miriam